Activiteiten overzicht

Bergsport

Bereid je optimaal voor op jouw vakantie en ga mee op bergsportactiviteit met de regio. Ga je mee op wandeldag, of meerdaagse tocht?

Bergsportactiviteiten

Wandelingen

De wandelcommissie organiseert elk jaar, zowel doordeweekse dagwandelingen als zondagsewandelingen. De wandelingen zijn meestal rond de 18 - 25 km. We proberen de wandeling in een café met een drankje af te sluiten.

 

Zoek deze activiteit op in de agenda

Doordeweekse wandeling

Deze wandelingen gaan zo veel mogelijk over onverharde paden en soms, waar dat verantwoord is, struinend door de natuur. De wandelingen zijn tussen 18 en 25 km lang en vergen, soms flink wat, klimmen en dalen (tot ca. 800 hoogtemeters).
Het gebied waarin wij wandelen ligt in zowel Nederlands als Belgisch Limburg, Eifel, Voerstreek en Ardennen, waarbij het verzamel- en startpunt ligt binnen een rijafstand van ca. 1 uur vanaf Sittard-Geleen.

Doordeweekse wandelingen starten om 10:00h
De lunchplaats is vaak "in het veld"

 

Zondagse wandeling

De wandelingen op zondagen starten om 9.30 uur en gaan zo veel mogelijk over onverharde paden en soms, waar dat verantwoord is, struinend door de natuur. De wandelingen zijn tussen 18 en 21 km lang en vergen soms klimmen en dalen tot ca. 400 hoogtemeters. Het gebied waarin wij wandelen ligt in zowel Nederlands als Belgisch Limburg, Eifel, Voerstreek en Ardennen, waarbij het verzamel- en startpunt ligt binnen een rijafstand van ca. 1 uur vanaf Sittard-Geleen.

Voor de lunchplaats wordt geprobeerd een cafeetje te vinden; lukt dat niet dan eten we onze meegebrachte lunch "in het veld".

Meerdaagse wandelingen

De wandelcommissie organiseert elk jaar, zowel een wandelweek als een wandelweekend.
Ook sneeuwschoenen dagtochten staan steevast op de kalender.

 

Zoek deze activiteit op in de agenda

We verblijven in een pension van waaruit dagelijks wandelingen worden gemaakt van rond de 22-25km met de nodige hoogte meters.

Voor de Sneeuwschoenen tochten plannen we routes tot 15km afhankelijk van de sneeuwhoogtes worden zelfs die mogelijk nog ingekort.
De Regio heeft een aantal sneeuwschoenen die tegen een geringe vergoeding kunnen worden gehuurd.

 

Details kunt u vinden in de beschrijvingen van de geplande activiteiten.

Trektochten

Trektochten al dan niet met tent.

Zoek deze activiteit op in de agenda

Naast wandelingen vanuit een pension organiseren we eveneens trektochten al dan niet met tent.

In 2021 hebben sinds lang weer een trektocht met tent georganiseerd. De Dutch Mountain Trail was een prima tocht in een door Covid geteisterde periode.

Raadpleeg de Agenda of wacht de maandelijkse nieuwsbrief af voor de aankoniging van weer een nieuwe tocht.