Activiteiten overzicht

Bergsport

Bereid je optimaal voor op jouw vakantie en ga mee op bergsportactiviteit met de regio. Ga je mee op wandeldag, of meerdaagse tocht?

Bergsportactiviteiten

Wandelingen

De wandelcommissie organiseert elk jaar, zowel doordeweekse dagwandelingen als zondagsewandelingen. De wandelingen zijn meestal rond de 18 - 25 km. We proberen de wandeling in een café met een drankje af te sluiten.

 

Doordeweekse wandeling

Deze wandelingen gaan zo veel mogelijk over onverharde paden en soms, waar dat verantwoord is, struinend door de natuur. De wandelingen zijn tussen 18 en 25 km lang en vergen, soms flink wat, klimmen en dalen (tot ca. 800 hoogtemeters).
Het gebied waarin wij wandelen ligt in zowel Nederlands als Belgisch Limburg, Eifel, Voerstreek en Ardennen, waarbij het verzamel- en startpunt ligt binnen een rijafstand van ca. 1 uur vanaf Sittard-Geleen.

Doordeweekse wandelingen starten om 10:00h
De lunchplaats is vaak "in het veld"

 

Zondagse wandeling

De wandelingen op zondagen starten om 9.30 uur en gaan zo veel mogelijk over onverharde paden en soms, waar dat verantwoord is, struinend door de natuur. De wandelingen zijn tussen 18 en 21 km lang en vergen soms klimmen en dalen tot ca. 400 hoogtemeters. Het gebied waarin wij wandelen ligt in zowel Nederlands als Belgisch Limburg, Eifel, Voerstreek en Ardennen, waarbij het verzamel- en startpunt ligt binnen een rijafstand van ca. 1 uur vanaf Sittard-Geleen.

Voor de lunchplaats wordt geprobeerd een cafeetje te vinden; lukt dat niet dan eten we onze meegebrachte lunch "in het veld".

Zoek deze activiteit op in de agenda

Meerdaagse wandelingen

De wandelcommissie organiseert elk jaar, zowel een wandelweek als een wandelweekend.

 

We verblijven in een pension van waaruit dagelijks wandelingen worden gemaakt van rond de 22-25km met de nodige hoogte meters.

Details kunt u vinden in de beschrijvingen van de geplande activiteiten.

Zoek deze activiteit op in de agenda

In de planning

Trektocht met tent en Sneeuwschoenwandeling.

Naast onze wandelingen zijn we bezig met het voorbereiden van een trektocht met tent en een sneeuwschoenwandeling.

De trektocht met tent zal dit jaar, waarschijnlijk een driedaagse tocht worden in Limburg.

Voor de sneeuwschoenwandeling liggen enkele opties open. Bedoeling was om er in januari 2021 de vogezen te verkennen om er de volgende winter een tocht te organiseren. Helaas was dat niet mogelijk. Maar we gaan er voor, komende winter waarschijnlijk in januari 2022 organiseren we een sneeuwschoentocht.

Zoek deze activiteit op in de agenda