The Dutch Mountain Trail

Vorige

DMT

Is deze trail nu echt zo zwaar als de naam doet vermoeden? Ik denk dat ik namens alle deelnemers spreek, als ik deze vraag met een volmondig "ja" beantwoord. Natuurlijk het zijn geen bergen, maar de afstanden, de hoogte meters en een rugzak van een kilootje of 15, maakte de trail interessant zwaar.

In vier dagen, van 27 tot 30km, liepen we met 10 doorzetters over de 7 summits. De trail uitgezet door de Dutch Mountain Film Festival organisatie liep vooral over kleine paadjes en nauwelijks door bebouwing. Deze trail geeft een prachtig overzicht van al het mooie in de Limburgse heuvels. Ook voor hen die de Limburgse heuvels goed denken te kennen, een pracht beleving om de mooiste plekken als een aaneengesloten lint te beleven.

We waren niet alleen op deze trek. Verschillende groepjes van wandelaars zijn we tegengekomen. Er onstond een zekere verbondenheid. Allen genietend en verbeten de hele trek uit te lopen. Raadpleeg Facebook pagina "Dutch Mountain Trail en de Seven Summits" met meer dan 5k volgers, dan weet je genoeg.

Het was mooi te zien hoe uit de 10 deelnemers een hechte groep ontstond. Afzien tijdens de vele klimmetjes, zwijgend en gebogen voort marcheren om uitgeput op de camping neer te vlijen. Tentje opzetten, maaltijd bereiden en terugblikken op al het moois. We hebben geluk gehad met het weer. Zonnig, maar niet te warm. Alleen op het einde van de laatste dag een spat regen. Maar dat deerde niet met de finish in zicht.


Aan de organisatie de zware taak om een beslissing te nemen over het volgende jaar.
Weer een DMT met tent? Een andere verglijkbare trail?
Mocht je mee willen denken stuur dan een mailtje naar: Wandelcommissie@limburg.nkbv.nl

Er zijn foto's gemaakt van deze tocht. zie: Fotoalbum DMT 2021

 

Meer over de DMT: Dutch Mountain Trail - Dutch Mountain Film Festival (dmff.eu)

Kijk ook naar dit fimpje. Beleef Kerkrade TV