Sneeuwschoenwandeling Vogezen

Vorige

Op donderdag 2 februari vertrokken we met 16 deelnemers naar de Vogezen om vier dagen te genieten van sneeuwschoenwandelingen.

Een week eerder was er gelukkig sneeuw gevallen, boven de 900m lag een mooi pak ongerepte sneeuw. Ideaal voor onze wandelingen. Donderdag startte we met een inloop tochtje. Boven op de Ballon d’Alsace, een top van 1247m.

De meeste deelnemers hadden geen ervaring met sneeuwschoenwandelen. Deze inloop wandeling was een goede gelegenheid om kennis te maken met het materiaal en de techniek van het lopen. Helaas was het erg mistig, winderig en koud. Een kort rondje dus.

We overnachtte in “La Vieille Colonie” in het plaatsje Saint Maurice sur Moselle. Deze Gites wordt gerund door Nederlanders. Een perfect uitvalslocatie om de Vogezen te verkennen.

Adèle had twee mooie routes uitgestippeld voor de vrijdag en de zaterdag. Niet te lang en flink de hoogte in. Prachtige plaatjes. Zondagochtend liepen we wederom een rondje op de Ballon D'Alsace, nog steeds mistig, maar minder koud en winderig. Een mooie waardige afsluiting.

Bekijk hier het foto album. hier