Sneeuwschoenwandeling in de Vogezen

Vorige

Op 12 februari vertrokken we met acht wandelaars naar de Vogezen. Rijdend in de dalen zag het er niet naar uit dat een sneeuwschoenwandeling mogelijk zou zijn, maar enkele haarspeldbochten hoger stonden we midden in een sneeuwwit winterlandschap.

Na een inloop rondje op de Col de Bramont kwamen we aan in onze B&B Goutte à Goutte gerund door Ben en Carla.

Wandeldag 1 was zonnig. De Grand Ventron leende zich goed voor een 15km lange sneeuwschoen wandeling met 1000 hoogte meters. We werden beloond met een prachtig uitzicht boven op de Grand Ventron.

Wandel dag 2 was bar en boos. Storm blies de sneeuw striemend in de gezichten. Het zicht was beperkt tot een tiental meters. Evengoed liepen we een 6tal km richting top van de Honeck, die we overigens niet bereikt hebben.

Wandeldag 3 werd geheel onverwacht een dag om van te dromen. We liepen in versgevallen sneeuw. Een maagdelijk wit landschap. Bij tijd en wijlen viel er nieuwe sneeuw. Een sprookje. De route naar de Rainkopf, zo'n 12km was afwisselend. Een vennetje, een bevroren meer, klimmetjes en uitgestrekte vlaktes. Alleen tijdens de laatste meters naar de top werden we getrakteerd op mist en sterke wind. Veel tijd voor een topfoto was er niet. Snel dalen naar de luwte op de flanken van de 1305 meter hoge Rainkopf.

Voor een foto impressie kijk hier: Fotoalbum Vogezen winter 2022

Volgend jaar weer.