Jeugdactiviteit Durnal 7 en 8 april

Jeugdactiviteit Durnal 7 en 8 april

In het weekend van 7 en 8 april stond voor de jeugdcommissie het combiweekend wandelen/klimmen op het programma

Op zaterdag werd verzameld op camping du Bocq in Purnode waar later die dag ons basecamp zou worden opgezet. Maar eerst lekker wandelen. Bepakt met rugzakken gingen ouders en kids op pad. Het weer zat helemaal mee en in de stralende zon werd al vrij snel een stevige beklimming ingezet. Het was meteen de zwaarste klim in de tocht, tot opluchting van zowel kinderen als ouders. De wandeling van ongeveer 9 km werd met de nodige avonturen, sterke verhalen van de kinderen en een  gezellige pauze onder aan de klimrotsen in Durnal, een succes. Terug gekomen op de camping werd, na het nuttigen van een welverdiend ijsje, ons basecamp opgeslagen door de ouders en volop gespeeld door de kinderen. Daarna werden de tafels en stoelen bij elkaar geschoven en werd na kort overleg besloten dat pizza en friet voor die avond op het menu zouden staan. Na het eten werd de vuurschaal geregeld, hout gescharreld en gezellig rondom het kampvuur gekletst en marshmallows genuttigd.

Zondag stond in het teken van het klimmen samen met de klimgroep. Maar eerst gezamenlijk ontbijten. Het weer was wederom prachtig en het water voor sommige kinderen iets te uitnodigend. De natte pakken werden snel gewisseld, basecamp werd afgebroken en de reis richting de klimrotsen van Durnal werd ingezet.
Een aantal kinderen besloot dat spelen onder aan de rotsen minstens net zo leuk was als klimmen en liet het klimmen voor wat het was. Anderen gingen samen met hun ouders juist weer volop de touwen in. Het zonnetje stond hoog aan de hemel en het was een stralende dag.
Na afloop vertrok iedereen, moe maar voldaan, huiswaarts. Het was wederom een geslaagd weekend.

Op naar de volgende activiteit
De jeugdcommissie.

 Fotoalbum