Pension Wandelweek

Pension Wandelweek

Vindt plaats op tot en met

Deze activiteit wordt in verband met de corona uitbraak afgelast.

 

 

Beschrijving:

  • Tijdens deze wandelweek verblijven wij in het gehucht Mörz (Rheinland-Pfalz, Duitsland), dat tussen Moezel en Rijn ligt , 33 km ZZW van Koblenz en 4,5 km NW van Kastellaun.
  • Mörz ligt op het Hunsrück-plateau, omgeven door een aantal diep ingesneden dalen, gevormd door kronkelende riviertjes die uitstromen in de Moezel. Die stroomt slechts 11 km  van Mörz af. De rivierhellingen zijn meestal bebost met veel rotspartijen; het plateau bestaat uit weilanden en akkers. En op de steile hellingen van de Moezel vinden we de wijngaarden. Het is een zeer fraai en afwisselend wandelgebied, waar flink wat geklommen en gedaald kan worden. Bovendien liggen enkele unieke, enigszins spannende passages (die eventueel ook omgaan kunnen worden) binnen “handbereik”, zoals een 3 kilometer lange (eenvoudige) klettersteig en een lange "Nepalese" brug (de grootste van Europa, 360 meter lang). Kortom, wij zullen de beschikbare 5 wandeldagen zeer goed kunnen besteden!
  • In Mörz zijn voor 5 nachten kamers gereserveerd bij hotel Zum Mühlental. Het hotel biedt ons overnachting met halfpension, waarbij het avondeten bestaat uit een 3-gangen menu.
  • coördinaten hotel: N 50o 05’ 28,4”  E 7o 23’ 14,8” of stel het adres van de navi in op: Mühlenweg 2, 56290 Buch.

 

Lengte, hoogtemeters:
Elke dag wordt een wandeling gemaakt van 22 – 25 km, met 400 – 700 hoogtemeters.

Starttijd: Zondag 3 mei om 18.00 uur;
Eindtijd: vrijdag 8 mei rond 16.00 uur.

 

Kosten:

  • Voor NKBV-leden € 235,00 per persoon voor 5 overnachtingen in tweepersoonskamers inclusief 5x ontbijt en 5x avondeten; exclusief: eventueel lunchpakket, consumpties, autoreiskosten van/naar huis en eventuele lokale autokosten voor vervoer tussen hotel en het startpunt van de wandelingen. In dit bedrag is de bijdrage uit de NKBV-regiokas (€ 5,00 per persoon per nacht) reeds verrekend.
  • Niet-NKBV-leden zijn welkom, maar betalen een toeslag van € 25,00 per persoon.
  • Bij gewenst éénpersoons gebruik van de hotelkamer – voor zover beschikbaar – geldt een toeslag van € 40,00 (voor 5 nachten).

 

Aanmelden:

  • U kunt u aanmelden via de website van de NKBV-regio Limburg met betaling van de deelnamekosten en opgave van wel/geen vegetarisch eten en wel/geen gebruik eenpersoons kamer. Dit kan tot 1 maart 2020.
  • Inschrijvingen worden op volgorde van aanmelding gehonoreerd voor zover het aantal beschikbare hotelkamers dat toelaat (gereserveerd zijn 10 tweepersoons kamers).

 

Organisatie:  Frans Krutzen
                        e-mail: fkrutzen@home.nl
                        telefoon: 045 571 5501 of +31 610 838 483