Navigeren met kaart, gps en kompas

Navigeren met kaart, gps en kompas

Vindt plaats op

Deze activiteit wordt in verband met de corona uitbraak afgelast.

 

Dagcursus navigeren met kaart, gps en kompas

Geert verzorgt deze cursus voor het derde jaar.
Elk jaar weer ontvangen we leuke reacties. Een leerzame "hands-on" cursus!

 

Natuurlijk brengt google-maps op je smartphone je bijna altijd feilloos op je bestemming. Tenminste… onder normale omstandigheden, op de openbare weg en zolang je telefoon bereik heeft en is opgeladen. Zoals sneakers niet de beste schoenen voor op een bergpad zijn, kun je beter op een gps-toestel, een kaart én een kompas vertrouwen voor een veilige route op hoogte. Natuurlijk moet je dan wel met deze hulpmiddelen overweg kunnen.

Ook dit jaar organiseert NKBV Regio Limburg een dagcursus kaart, gps en kompas. We gaan een dag aan de slag om de basisbeginselen van betrouwbaar navigeren onder de knie te krijgen.

Aan het eind van de dag kun je een topografische kaart ‘lezen’, kent een kompas geen geheimen meer voor je en kun je een gps-toestel bedienen. Je hebt geleerd hoe je in het veld je positie op de kaart kunt bepalen met behulp van een kompas, en hoe je van daaruit een doel op de kaart bereikt. Je hebt ervaren hoe je een gps gebruikt om nooit meer te verdwalen.

We maken er een leuke dag van in een voor velen nog onbekend natuurgebied. Natuurlijk zorgen we voor koffie en een goed stuk vlaai. We zijn een groot deel van de dag buiten bezig. De nadruk ligt op zelf doen.

We starten om 10.00 uur en zijn rond 15.30 uur klaar. Zorg zelf voor een lunchpakket en kleding die past bij het weer. Stevige schoenen horen erbij (al ligt de nadruk niet op kilometers maken). Wij zorgen voor kaart, gps en kompas, al mag je natuurlijk ook je eigen uitrusting meebrengen. Voor NKBV-leden is de cursus gratis, niet leden betalen €15,00.

Er zijn op maximaal 10 plaatsen beschikbaar.