Klimdag in Hotton (BE)

Klimdag in Hotton (BE)

Vindt plaats op

Klimdag in Hotton (BE)

Het klimmassief van Hotton wordt volgens kenners als één van de mooiste van België genoemd; dus de hoogste tijd voor NKBV-Limburg om er ook eens de benen en armen te gaan strekken.

De 5 rotsen liggen op een 85 km van Maastricht, bij het plaatsje Hotton midden in de mooie Ardennen pal aan de rivier Ourthe.

De ca. 100 routes variëren van schoorsteen tot plaat, van niveau 3 tot 7c+ dus voor zowel beginner als gevorderde zijn er uitdagingen te vinden.

De behaking is goed te noemen, de makkelijke routes zijn ietwat afgevlakt door het vele klimmen.

Topo's, klimgordels, helmen, touwen en SKI (Sport Klim Instructeur) zullen uiteraard aanwezig zijn voor diegenen die dat nodig hebben.

 

Voor wie?

Leden van NKBV i.b.v. klimjaarkaart en verzekering; zowel beginners als gevorderden. Voor niet-leden kan incidenteel een dag-vergunning en/of verzekering aangevraagd worden.

Wanneer?

Wij verzamelen om 8:30 uur op de parkeerplaats bij de McDonalds Gronsveld, A2 afslag 56 Gronsveld. Vandaar rijden we gezamenlijk naar Hotton, dat is ca. 1:15 uur rijden. Verzamelen in Hotton om 10:00 uur alwaar we het programma van de dag bespreken en daarna gezamenlijk naar de rotsen lopen.
We streven ernaar om hier ook weer om 21:00 uur terug te zijn.
Voor diegenen die per sé zelf willen rijden:

Het adres van de parkeerplaats is: Rue des Vergers, Hotton (B). Kenmerk is de tank die op de parkeerplaats staat. Zorg ervoor dat je uiterlijk om 10:00 uur daar aanwezig bent! Vergeet niet om zelf voldoende eten en drinken mee te nemen! We zullen in het programma een gezamenlijke middagpauze inlassen alwaar de sterke - en minder sterke - verhalen ruimschoots aan bod zullen komen.

Deelname is beperkt tot max. 20 personen. Schrijf je snel in via de bijgaande link op de website!