Klim-avond in Pepinster (BE)

Klim-avond in Pepinster (BE)

Vindt plaats op

Carrière Jaminon (Pepinster)

Het kleine klimgebied de "Carrière Jaminon" te Pepinster is uitstekend geschikt om 's avond te klimmen, daar het op slechts een flinke 30 min. vanuit Maastricht bereikbaar is. Deze oude steengroeve heeft ca. 30 routes van 4 tot 6c, en kenmerkt zich door een imposante plaatwand (50 tot 80 graden) van max. 35 meter hoog.
Let wel: door het vele klimmen zijn de routes op de plaat erg afgestompt, wat ervoor zorgt de de waarderingen volgens de topo's erg ondergewaardeerd zijn. Een etage hoger is er de Paroi du Fond, alwaar de routes van bovenaf ingehangen kunnen worden (mocht je niet willen/kunnen voorklimmen).
Voor zowel beginners als gevorderden is een leuke avond gegarandeerd! Topo's, begeleiding en materialen zullen aanwezig zijn.

We vertrekken om 18:00 uur vanaf de parkeerplaats McDonalds Gronsveld. Deze is bereikbaar via de A2 afslag 56 Gronsveld, en zijn daar rond 22:00 uur ook weer terug.

De Carrière Jaminon ligt op de N61 in Pepinster. Als je Pepinster uitrijdt richting Luik, net achter de laatste woonhuizen zie je een klein voetgangerspoortje aan je rechterkant die toegang tot de steengroeve verschaft.

Deelname voor NKBV leden in het bezit van klimjaarkaart en verzekering.
Mocht je die niet hebben, dan kan NKBV-Limburg je daarvoor een éénmalige vergunning aanvragen. Geef dit dan aan bij het inschrijven.

Deelname is beperkt tot 10 personen, wacht dus niet te lang!