Jeugd Winterwandeling

Jeugd Winterwandeling

Vindt plaats op

Winterwandeling in de Ardennen

 Heb je zin om mee te gaan, stuur dan een berichtje naar jeugdcommissie@limburg.nkbv.nl.

Deze keer gaan we wandelen in en rondom de vallei van de Ninglinspo. De Ninglinspo wordt wel eens bestempeld als het enige bergriviertje van Belgie. Verwacht geen ruige Alpenrivier, maar zeker in de winter is dit een mooi alternatief. Afgelopen week is Erwin de wandeling gaan uitzetten en hij is met natte voeten thuis gekomen :-) ! 

Alhoewel men veel water kan ontwijken (en wetende dat de meeste kinderen dit niet zullen doen),  adviseren wij zeker om droge sokken en schoenen mee te nemen. De hoofdwandeling is ca. 7,2 km. Voor wie dit te ver is, is er onderweg een afkorting mogelijk tot ca. 5,8km. Het parcours is uitdagend, avontuurlijk en leuk voor kinderen. Onderweg komen wij nog langs 2 geocaches. Wie het leuk vindt, kan dus een GPS meenemen.  Voor diegenen die de caches erin moeten zetten: de caches waar wij langskomen zijn `The rocks of Mr Crahay`en `Une autre vallee`. 

Wij starten vanaf de parking bij Taverne `Le Ninglinspo` aan het begin van de vallei van de Ninglinspo. Het adres is Sedoz 5, 4920 Aywaille. Dit is ca. 60km vanuit Maastricht. Om hier te komen, neem je op de autoweg E25 afslag 46 Remouchamps. Vanuit Remouchamps neem je de N633 die de Ambleve volgt. Na enkele km`s ligt aan de linkerzijde Taverne `Le Ninglinspo`. Hier is ook de parking. Wij willen om 11h00 vertrekken met de wandeling.

 Heb je zin om mee te gaan, stuur dan een berichtje naar jeugdcommissie@limburg.nkbv.nl.

 Hopelijk zien we jullie allemaal weer op 24 februari!

 

De kidscommissie
Sandra, Marion, Erwin en Esther