Een rondje Mont Blanc: met ups en downs voorbij aan de massa

Een rondje Mont Blanc: met ups en downs voorbij aan de massa

Vindt plaats op

Frans Krutzen vertelt: 

 

 

 

 

Trektochten in berggebieden zijn “in”. Zij ondervinden massale belangstelling vanuit alle hoeken van de wereld. De drukte op bekende routes in Nepal (zoals Annapurna-circuit, Everest-bascamp-track),  Peru (Inca-trail), Nieuw-Zeeland (Tongariro-track) is soms fors. Ook dichter bij huis zijn routes waartoe velen vanuit de hele wereld zich aangetrokken voelen, zoals op Corsica (GR20) en de Tour du Mont Blanc, een wereldberoemde meerdaagse trektocht rond het Mont Blanc-massief. Meer dan 10.000 mensen uit de hele wereld lopen deze route jaarlijks. En die belangstelling is al groot sinds de ontdekking van de route in 1827. Dat moet dan toch wel iets bijzonders zijn …...!?

Voor mij als liefhebber van rustige en liefst eenzame routes ligt het maken van een “tour du Mont Blanc” dus niet echt voor de hand. Toch heb ik die keuze gemaakt, samen met een aantal andere bergsportliefhebbers. Voor een deel komt die keuze voort uit nieuwsgierigheid: wat drijft de velen die daar rond lopen? En is het echt een topper?

De presentatie neemt u mee in de overwegingen, twijfels, alternatieve opties en het uiteindelijk plan voor een “rondje Mont Blanc” door Frankrijk, Italië en Zwitserland. Ingegaan wordt op de voorbereidingen, het “werven” van lotgenoten, de planning, de risico’s, de omstandigheden tijdens de uitvoering in 2017/2018 en de gevolgen daarvan. Het beeldmateriaal toont u een impressie van de natuur, de route, de uitdagingen en de verzorging.

De Tour du Mont Blanc, ook voor u een bergsportavontuur?

 

Locatie: Zalencentrum Keulen
              Schoolstraat 3
              6343 CD Klimmen

Aanvang:     20.00 uur
Einde:          rond 22.30 uur

Toegangsprijs; 

Leden         €6,00
Niet Leden  €9,00

Studenten & schoolgaande jeugd 50% korting