Doordeweekse wandeling

Doordeweekse wandeling

Vindt plaats op

Langs Warche en Amblève met volop Ardennen-panorama’s.

Even ten zuiden van Malmédy stroomt het riviertje de Warche uit in de Amblève. De steile rivierhellingen met enkele rotsformaties gaan over in een glooiend, open cultuurlandschap met kleine stukjes bos. Centraal in dit prachtige wandelgebied ligt het gehucht Bellevaux, waar wij onze wandeling starten. Dankzij de snelweg naar Sankt Vith zijn we daar binnen een klein uurtje rijden.

Vanuit Bellevaux klimmen we naar een fraai uitzichtspunt, dalen dan af naar de Warche en volgen deze een stuk stroomafwaarts richting Stavelot. Na het passeren van de Warche en een kort klimmetje komen we bij de Amblève. Degenen die een wat kortere wandeling op prijs stellen kunnen vanaf hier in 20 minuten het startpunt bereiken en daar op het terras van Brasserie de Bellevaux o.a. genieten van het schitterende uitzicht. De anderen bereiken na een flinke klim (4,5 km, 170 hoogtemeters) het hoogste punt van vandaag (500 meter) en dalen dan door velden, weiden en een stukje bos af naar eerder genoemd terras. Tijdens een groot deel van de wandeling zijn er voortdurend vergezichten op de Ardennen. Zorg wel voor bescherming tegen (hopelijk) de zon! Onderweg is geen horeca.

Lengte, hoogtemeters: ca. 25,5 km, ca. 630 hoogtemeters. Het is mogelijk de tocht in te korten tot 18,5 km en 420 hoogtemeters.

Startpunt: parkeerplaats tegenover Brasserie de Bellevaux, Bellevaux 5, Malmedy-Bellevaux, België.
coördinaten: N 50o 23’ 30,1” E 6o 00’ 26,7”.
Parkeren: bij het startpunt.
Starttijd: 9.30 uur.       (LET OP: afwijkende starttijd!)
Aanmelden: nee.
Organisatie:   Frans Krutzen
                        e-mail: fkrutzen@home.nl
                        telefoon: 045 571 5501 of +31 610 838 483