Wandelen

Doordeweekse wandelingen

Dit zijn wandelingen, zo veel mogelijk over onverharde paden, en soms - waar dat verantwoord is - struinend door de natuur. De wandelingen zijn tussen 18 en 25 km. lang en vergen - soms flink wat - klimmen en dalen (tot ca. 800 hoogtemeters).
Het gebied waarin wij wandelen ligt in zowel Nederlands als Belgisch Limburg, Eifel, Voerstreek en Ardennen, waarbij het verzamel- en startpunt ligt binnen een rijafstand van ca. 1 uur vanaf Sittard-Geleen.

De lunchplaats is vaak "in het veld", maar als er op het goede moment een cafeetje is dan lopen we dat niet voorbij.

Introducés/niet-NKBV-leden zijn van harte welkom. Indien u na een eerste kennismakingswandeling vaker als niet-NKBV-lid wilt meewandelen, vragen wij u een bijdrage van € 3,00 per wandeling. 

Voor de actuele agenda klik hier.


Zaterdag- en zondagtochten

De wandelingen op zondagen starten om 9.30 uur en gaan zo veel mogelijk over onverharde paden, en soms - waar dat verantwoord is - struinend door de natuur. De wandelingen zijn tussen 18 en 21 km. lang en vergen soms klimmen en dalen tot ca. 400 hoogtemeters. Het gebied waarin wij wandelen ligt in zowel Nederlands als Belgisch Limburg, Eifel, Voerstreek en Ardennen, waarbij het verzamel- en startpunt ligt binnen een rijafstand van ca. 1 uur vanaf Sittard-Geleen.

Voor de lunchplaats wordt geprobeerd een cafeetje te vinden; lukt dat niet dan eten we onze meegebrachte lunch "in het veld".

Introducés/niet-NKBV-leden zijn van harte welkom. Indien u na een eerste kennismakingswandeling vaker als niet-NKBV-lid wilt meewandelen, vragen wij u een bijdrage van € 3,00 per wandeling. 

Voor de actuele agenda klik hier.

 

Wandelingen voor ouders met jonge kinderen

Wandelt u graag met uw kinderen (leeftijd tot ca. 10 jaar) en vindt u het leuk dat samen met andere ouders en hun kinderen te doen? Dat kan!

Elke "wandeltocht" wordt door een van de deelnemende ouderparen georganiseerd en afgestemd op de jonge kinderen. Dat wil zeggen dat de wandeling vrij kort is (maximaal 6 km.) en voor de kinderen spannend en gevarieerd is. Denk aan wandelen door bossen, langs beekjes en riviertjes, pauzeren bij een speelplaats, schatzoeken en nog veel meer. De lunch wordt "in het veld" genuttigd; neem dus zelf een lunchpakket mee. Natuurlijk kunt u uw kind ook in een rugzitje meenemen. Voor een kinderwagen of buggy is het terrein meestal ongeschikt. De wandelingen vinden voornamelijk plaats in Zuid- en Midden-Limburg.

Introducés/niet-NKBV-leden zijn van harte welkom. Indien u na een eerste kennismakingswandeling vaker als niet-NKBV-lid wilt meewandelen, vragen wij u een bijdrage van € 3,00 per wandeling.

Wilt u graag meewandelen? Meldt u dan aan bij de jeugdcommissie (jeugdcommissie@limburg.nkbv.nl).. Zij informeren u dan via e-mail zodra de datum en locatie van de volgende wandeling bekend zijn.

Voor de actuele agenda klik hier.